Hollywood smile – za savršeni zubni niz

Hollywood smile predstavlja estetsku proceduru kojom se koriguje oblik i boja zuba.

Hollywood smile predstavlja estetsku proceduru kojom se koriguje oblik i boja zuba.

Lepi i blistavi zubi san su svakog čoveka, oni nam pomažu ne samo da pokažemo svoje životne navike, već i da delujemo negovano i privlačno. Samim tim, imaju direktni uticaj na samopouzdanje na svim životnim poljima.

Nažalost, čak i onima kojima je genetika podarila savršene i lepe zube, razne životne situacije mogu da pokvare osmeh. Zahvaljujući napretku estetske stomatologije svi problemi sa zubima mogu biti rešeni.

Počev od nedostataka u obliku i boji, preko nepravilnog položaja zuba, pa do nadoknađivanja nedostajućih – savremene stomatološke procedure podariće vam Hollywood smile!

Šta je Hollywood smile i kome se preporučuje ova stomatološka procedura, saznajte u narednim redovima.

Šta je Hollywood smile?

Holivudski osmeh je stomatološka procedura koja ima za cilj postizanje savršenog oblika, boje i veličine zuba, prilikom čega se vodi računa o jedinstvenim crtama lica svake osobe.

Korekcija se najčešće vrši pomoću vinira ili krunica. Vinirima se postiže odličan efekat  Hollywood smile , a prave se najčešće od najfinije keramike koja daje savršeno prelamanje svetlosti i odlične estetske rezultate, savršeno imitirajući prirodnu boju zuba.

Kada se preporučuje Hollywood smile?

Na ovu proceduru većina ljudi se odlučuje iz estetskih razloga, međutim njime se mogu rešiti brojni stomatološki problemi, jer se materijali koji se koriste u „holivudskom osmehu“ odlikuju izuzetnom izdržljivošću i čvrstoćom.

Hollywood smile se može koristiti u sledećim slučajevima kod:

  • Korekcije trajne promene boje zuba usled defekata gleđi koji se ne mogu ukloniti postupcima izbeljivanja zuba.
  • Restauracija istrošenih ili polomljenih zuba.
  • Zuba koji su izgubili boju i postali drugačiji od boje susednih zuba.
  • Zuba koji su polomljeni.
  • Ispravljanja oblika zuba koji nisu jednaki po veličini i dužini i njihov oblik nije usklađen sa ostalim zubima.
  • Popunjavanja praznina između zuba.

Kako se izvodi ova estetska stomatološka procedura?

Za ceo proces postizanja „holivudskog osmeha” potrebno je 2 do 3 posete stomatologu, koje se obično obavljaju u periodu od oko nedelju dana.

Hollywood smile se može postici na dva nacina, minimalnom preparacijom zuba i postavljanjem vinira ili brušenjem zuba za bezmetalne krunice.

Prvi korak svakako je razgovor i konsultacija sa vašim stomatologom. Tokom konsultacija i pregleda, stomatolog će utvrditi da li je ova procedura prava opcija za vas.

Kada stomatolog odredi da ste kandidat za Hollywood smile određuje se željeni oblik, dužina, širina i boja vaših novih zuba i uzima se otisak vaše vilice.

Ukoliko je razlog za ovu proceduru estetske prirode u najvećem broju slučajeva se koriste viniri.

Hollywood smile koji se postiže izradom vinira je najmanje zahtevan i invazivan.

Viniri su tanke ljuspice koje su izradjene od najfinije keramike. Oni se lepe na zube specijalnim kompozitnim cementima. Prednja povrsina zuba se predhodno mora adekvatno pripremiti i ispolirati.

Viniri obezbedjuju trajnu belinu osmeha jer keramika od koje su izradjeni daje mogućnost izbora najsvetlijih nijansi i visoku transparentnost kao kod prirodnih zuba.

Pre same postavke vinira moze se izraditi i tzv. mock up – model. Cilje je da se vidi krajnji rezultat i izvrše eventualne korekcije.

Zdravlje zuba i desni kao imperativ!

Kako biste bili kandidat za Hollywood smile zdravlje desni je apsolutni imperativ jer utiče na finalni izgled osmeha.

Desni moraju biti zdrave pa se rutinski obavlja uklanjanje kamenca i poliranje zuba, a u slucajevima gingivitisa (upale desni), mora se sprovesti obrada džepova ili tzv. kauzalna terapija.

U situacijama kada nedostaju zubi ili delovi zuba, tj. kada pacijent nije zadovoljan položajem, oblikom i bojom zuba potrebno je uključiti krunice.

Krunice se postavljaju preko celog zuba, kao navlake, za razliku od faseta koje se postavljaju samo na prednje površine zuba u vidu ljuspica.

Na mestima gde nedostaju jedan ili dva zuba može se postaviti most, a ako nedostaje više zuba moraju se uključiti i implantati.

Dočekajte leto i lepe dane uz najlepši osmeh i zakažite svoj pregled u Stomatološkoj ordinaciji Dr Minić!

Najnovije sa bloga

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!