• Bulevar Vojvode Mišića 33/1, Beograd
  • office@drminic.com
  • +381 (0) 63 210 026 | +381 (0) 11 2647 195

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

estetska stomatologija beograd

Estetska stomatologija je oduvek bila od presudne važnosti za blistav osmeh. Zdravi, lepi i beli zubi čine svaki osmeh posebnim.

U estetskoj stomatologiji, posebno mesto zauzimaju različite metode izbeljivanja zuba. Blistav i očaravajuć osmeh pruža samopouzdanje, zrači vitalnošću i životnom radošću. Brojne životne navike, poput konzumiranja čaja, crnog vina, kafe ili duvanskih proizvoda, čine da zubi s vremenom postanu tamniji. Kako bismo korigovali ovaj estetski nedostatak, u Stomatološkoj ordinaciji Dr Minić primenjujemo bezbedne i efikasne načine izbeljivanja zuba.

Estetska stomatologija – Izbeljivanje zuba zoom lampom

Lasersko izbeljivanje zuba je potpuno bezbedna i bezbolna procedura.

Kako se izbeljuju zubi ovom metodom?

  • Najpre se korišćenjem savremene tehnologije precizno određuje trenutna boja zuba;
  • Zatim se vrši zaštita usana, obraza, jezika i desni;
  • Na kraju se na zube nanosi gel za izbeljivanje, koji se aktivira svetlošću zoom lampe.

Postupak traje 15 minuta, a ponavlja se tri puta, nakon čega zubi postaju i od dve do četiri nijanse svetliji. Rezultat su blistavo beli zubi u toku samo jedne posete ordinaciji.

Redovno uklanjanje zubnih naslaga (plaka) i pigmentacije zuba vrši se metodom peskiranja. Tamne mrlje nastale konzumiranjem dugotrajnih obojenih napitaka sada je moguće ukloniti. Proces se najpre obavlja ultrazvučnim aparatom, a potom se vrši peskiranje. Tom prilikom se koristi Air Flow aparat. Pod pritiskom se izbacuju abrazivne mikročestice, koje u kombinaciji sa vodom, veoma efikasno uklanjaju naslage sa zuba.

Estetska stomatologija – Izbeljivanje avitalnih zuba

Avitalni zubi su oni kojima je izvađen živac iz kanala korena. Takvi zubi s vremenom menjaju boju i postaju tamniji od okolnih, vitalnih (živih) zuba.

Kako bi se izbelio avitalni zub, odnosno kako bi mu se vratila prvobitna belina, nije dovoljna jedna poseta stomatologu. Procedura izbeljivanja avitalnih zuba traje nekoliko dana i u najvećem broju slučajeva moguće je povratiti zubu prirodnu boju i sjaj.

estetska stomatologija beograd

Cerec AC tehnologija

Uz primenu najsavremenijih visokotehnoloških rešenja, sada je za nove zubne krunice dovoljna samo jedna poseta stomatologu! Nova tehnologija donosi dizajniranje i izradu krunica uz pomoć računara. Brojni pacijenti su oduševljeni revolucionarnom i savremenom tehnologijom, koja pruža brzu i preciznu izradu zubnih krunica.

Cerec AC sistem omogućava rekonstrukciju oštećenog zuba tokom samo jedne posete stomatološkoj ordinaciji.

Izrada zubne krunice Cerec AC tehnologijom

Zub koji je potrebno tretirati, najpre je neophodno izbrusiti. Nakon brušenja i pripremanja zuba za tretman, preko njega se posipa reflektujući prah.

Specijalnom kamerom se beleži precizna slika zuba. Ona se zatim prikazuje na ekranu računara, što omogućava dizajniranje i restauraciju oštećenog zuba. Na osnovu kreiranog dizajna zuba koji je potrebno restaurirati, Cerec AC tehnologija precizno iseca novi zub. Kako bi se napravila nadoknada zuba, koriste se specijalni keramički blokovi, a zub se iseca iz jednog komada. Krunica se nakon toga farba i glazira u specijalnoj peći, a potom fiksira za izbrušeni zub.

Revolucionarna i savremena tehnologija olakšava i ubrzava proceduru izrade krunica, a poseta stomatologu je prijatnija.