Ortodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnostikovanjem i ispravljanjem nepravilnog položaja zuba ili odnosa između vilica.

Implantat predstavlja veštačku zamenu korena zuba (šraf od titanijuma) i postavlja se u viličnu kost. Na implant se postavlja keramička krunica koja zamenjuje krunu zuba. Ovaj postupak se vrši pod lokalnom anestezijom. Kada je potrebno nadograditi sve zube može se primeniti All on Six ili All on Four metoda.

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja pre svega omogućava nadoknadu zuba koji nedostaju, ali razvoj zubne protetika u poslednjim decenijama omogućio je i estetske zahvate upotrebom i ugradnjom keramičkih faseta i inleja/onleja.

Izbeljivanje zuba je proces eliminacije mrlja i diskoloracija sa površina zuba, a ujedno u toku tog procesa, boja zuba postaje belja. 

Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi primenom hirurških metoda lečenja tvrdih i mekih tkiva usne duplje.

Parodontalna hirurgija (parodontologija) predstavlja stomatološku disciplinu koja je značajno napredovala prethodnih godina, a bavi se bolestima desni.

Namenjene su pacijentima koji imaju poteškoće sa karijesom i zubnim živcem. Takođe, one obuhvataju i lečenje kanala korena zuba.

Preventivna stomatologija je praksa nege zuba i desni da bi ostali zdravi. Stomatolozi pomažu pacijentima da izbegnu karijes, bolesti desni, trošenje gleđi i još mnogo toga.