all-on-4-stomatoloska-ordinacija-dr-minic-1

All On 4 – tehnika ugradnje zubnih implantata koja vam daje novi osmeh za samo jedan dan!

Koncept All on 4 je potpuno inovativno rešenje za tretman bezubosti. Pacijentima obezbeđuje fiksnu protezu punog luka na sam dan operacije. All on 4 je neprikosnovena stomatološka procedura za pacijente koji imaju totalnu protezu ili imaju nedostatak većine ili svih zuba.

Ova tehnika ugradnje zubnih implanata podržana je od strane specijalnih dentalnih šrafova (implanata). Radi se na samo 4 zubna implanta na koje se fiksira čitav luk zuba. To je najfunkcionalniji izbor što je najbolje od svega izgleda poput prirodnih zuba.

All on 4 je trajno rešenje bez pokrivanja krova usta i pruža vam do 95% sposobnosti za žvakanje u poređenju sa tradicionalnim protezama.

Gubitak zuba je, nažalost, čest slučaj kod odraslih. Pomoću savremene tehnologije ugradnje zubnih implantata, nema potrebe za nelagodnošću koja dolazi sa klasičnim protezama. Umesto toga, odlučite se za ugradnju zubnih implanata po sistemu All on 4.

Šta podrazumeva All on 4 tehnika implantacije zuba?

Uz upotrebu samo četiri implantata mogu se zameniti svi zubi u gornjoj ili donjoj vilici. Ugrađeni implanti će biti adekvatno fiksirani na svom mestu uz pomoć specijalizovanih šrafova implanata (cene implanata). Najbolje od svega je što uopšte nećete imati osećaj “stranog tela“ u ustima – budući da se zubni implanti osećaju i funkcionišu kao vaši prirodni zubi!

All on 4 - Stomatološka ordinacija dr Minić

Nakon postavljanja finalne proteze, moći ćete da jedete i uživate u hrani koju inače volite – a koju ste morali da izbegavate zbog bezubosti. Možete zagristi jabuku, lako možete jesti sirovo povrće poput salata, možete čak uživati i u mesu.

Iskustva zadovoljnih pacijenata zaista govore u prilog ovoj tehnici rešavanja bezubosti, koja može da nastane čak i usled uznapredovale parodontopatije.

Kako funkcionišu All on 4 zubni implantati?

Želimo da dobro razumete kako ova tehnika funkcioniše, da biste utvrdili da li odgovara vama ili nekome koga poznajete. Za početak bi trebalo da znate šta je to zapravo zubni implantat.

Kada se postavlja zubni implantat, to se čini uz pomoć malog titanijumskog šrafa koji zamenjuje koren zuba koji nedostaje. Ovaj šraf se savršeno uklapa u unutrašnjost vilične kosti. Postupak postavljanja šrafa smatra se jednostavnom oralnom hiruškom procedurom. Nakon 3-6 meseci od ugradnje implanta, nakon period oseointegracije na implant se pričvršćuje krunica. Estetski ćete imati zub koji izgleda realno i potpuno je funkcionalan – baš kao prirodni zub.

Odlična stvar kod All on 4 tehnike implantacije zuba je ta što ne zahteva postavljanje implantata za svaki pojedinačni zub koji nedostaje. Dobićete četiri savršeno postavljena implantata za gornji luk i četiri implantata za donji luk. Uz pomoć ovih 8 implantata u ustima, vaš osmeh će biti vraćen.

All on 4 - Stomatološka ordinacija dr Minić

Još jedna velika prednost upotrebe titanijumskog implantata je ta što ovaj materijal ima jedinstvenu sposobnost fuzionisanja (pripajanja). Živa kost u vašoj vilici će se potpuno stopiti sa titanijumskim šrafom. Ovo je odlično, budući da tako nikada nećete morati da brinete o tome da li će novi biserno beli zub otpasti. Takođe, fuzija sprečava svaki budući gubitak kosti koji bi se mogao dogoditi u vilici. Zbog ovog postupka moći ćete da uživate u podmlađenoj strukturi lica, i naravno, boljem oralnom zdravlju!

Vaš novi osmeh biće dugotrajan i efektan, a pružiće vam samopouzdanje koje ste tako priželjkivali.

Napomena:
Postavljanje titanijumskih šrafova se obavlja hiruški, što znači da postoji period zaceljivanje koje treba da se prođe. Vremenom će se implantati potpuno stopiti u vašu viličnu kost. Nakon kompletnog završetka procesa zarastanja i fuzionisanja, naš stručni tim će vam zameniti privremene zube trajnim koji su dizajnirani posebno za vas.

Zašto odabrati ovakav tretman?

  • Može da zameni sve zube
  • Obavlja se za samo jedan dan
  • Pruža osećaj i ima funkciju poput prirodnih zuba
  • Možete da jedete hranu koju želite
  • Čuva viličnu kost
  • Dugoročno rešenje kod bezubosti

U Stomatološkoj ordinaciji Dr Minić možete dobiti savršen osmeh koji ste tako priželjkivali – uz pomoć All on 4 tehnike implantacije zuba.

Najnovije sa bloga

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!