Iconix® proteze

U pitanju su specijalno dizajnirane bravice koje objedinjuju najbolje od klasične i estetske vrste. Izrađene su od metala, ali poseduju zlatni premaz. Zahvaljujući ovoj kombinaciji umesto hladne i neprivlačne metalne nijanse, ove bravice krasi sofisticirana šampanj nijansa. Time je obezbeđena besprekorna estetika tokom nošenja.

Specijalna konstrukcija i manje dimenzije omogućavaju lakše postavljanje i skidanje, bolje prijanjanje i veću predvidljivost kretanja zuba.

Sve Iconix bravice imaju patentiranu tehnologiju dijagonalnog obrtnog momenta i ugla, što ih izdvaja u odnosu na druge metalne bravice, tako da se postižu idealni rezultati tretmana sa manje pomeranja bravica ili savijanja žice.

Prednosti

Iconix® tehnologije

Vrhunska estetika

Iconix® bravice se dobro uklapaju sa vašim zubima, obezbeđujući prirodan osmeh.

Trajnost

Nosači su napravljeni od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, što osigurava da će trajati tokom celog vašeg tretmana.

Udobnost

Dijagonalni obrtni moment i ugao u serijama LP Low Profile i Mini Master osiguravaju da ćete iskusiti manje nelagodnosti tokom postavljanja.

Vremenski testiran dizajn

Iconix® estetske proteze proizvodi American Orthodontics, ime od poverenja u ortodontskoj nezi.

Prilagođavanje

Vaš ortodont može prilagoditi Iconix® estetske proteze tako da odgovaraju vašim jedinstvenim potrebama, obezbeđujući najbolji mogući rezultat.

Ispravljanje zuba Iconix® protezama

U četiri koraka

Inicijalni pregled i konsultacije sa pacijentom

Nakon što je obavio dijagnostičke preglede ortodont pacijentu preporučuje odgovarajući tip proteze i plan terapije.

Postavljanje aparata (proteze)

Ovo je korak kada vam se postavljaju aparati (proteze). Nakon postavljanja bravica i lukova, pacijent će imati slobodu da bira gumice u boji. 

Periodični pregledi i prilagođavanja proteze

Ovaj korak se sastoji od rutinskih pregleda obično na svakih 4-6 nedelja, što omogućava vašem ortodontu da prati napredak i izvrši prilagođavanja. Proteze se podešavaju, ligature (gumice) u boji se menjaju i beleži se napredak. Kada sve bude kako je predviđeno proteze se skidaju, a zubi poliraju.

Skidanje proteze i nošenje ritejnera

Nakon završene ortodontske terapije i skidanja proteze sledi faza retencije koja je jednako važna kao i nošenje aparata (proteze). Ritejner za zube se kreira na osnovu otiska zuba pacijenta. Postoji vise vrsta ritejnera: fiksni (pričvršćen za zube), u obliku pokretnog pločastog aparata ili kao alajner (folija). Funkcija ritejnera je da održi zube u ispravljenom položaju.

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!

Pitanja i odgovori

Šta su zapravo Iconix® proteze?

Iconix® proteze su sofisticiran i inovativan tip ortodontskih proteza. Poseduju kvalitet tradicionalnih metalnih proteza, ali sa estetski prijatnijim izgledom u boji šampanjca. Ove američke proteze pružaju privlačnu alternativu konvencionalnim protezama, neprimetno se stapajući sa vašom prirodnom bojom zuba, što daje diskretan izgled.

Iconix® proteza imaju nekoliko prednosti. Pre svega, one su vizuelno privlačne. Nosači boje šampanjca manje su upadljivi nego kod tradicionalnih metalnih proteza, što ih čini atraktivnom opcijom za one koji vode računa o svom izgledu.

Takođe, Iconix® proteze su veoma efikasne. Nude isti nivo efikasnosti kretanja zuba kao i tradicionalne metalne proteze. To znači da ne morate da pravite kompromise u pogledu funkcionalnosti zbog estetike. Sa njihovim robusnim metalnim nosačima, manje su šanse za lomljenje i nepotrebno pomeranje zuba.

Dok su klasične proteze nesumnjivo efikasne, njihov metalni izgled može biti prilično primetan. S druge strane, Iconix® proteze se uklapaju sa prirodnom bojom vaših zuba, i mnogo su manje uočljive. Iconix® proteze su jednako izdržljive i efikasne kao i klasične proteze. Nude idealan spoj lepote i funkcionalnosti.

Troškovi mogu varirati u zavisnosti od pojedinačnih okolnosti, kao što su složenost vašeg slučaja i dužina potrebnog lečenja. Iconix proteze su visokokvalitetno rešenje po razumnoj ceni. Najbolje je da zakažete konsultacije u Stomatološkoj ordinaciji Dr Minić da biste dobili preciznu ponudu.

Iconix® proteze je potrebno redovno čistiti kako bi se održala dobra oralna higijena. Čišćenje zuba dva puta dnevno, čišćenje koncem dnevno i redovne kontrole kod ortodonta su od ključne važnosti. Međutim, čvrsti premaz boje šampanjca na Iconix protezama je otporan na mrlje, što ih čini relativno lakim za održavanje u poređenju sa drugim estetskim opcijama.