• Bulevar Vojvode Mišića 33/1, Beograd
  • office@drminic.com
  • +381 (0) 63 210 026 | +381 (0) 11 2647 195

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija namenjene su pacijentima koji imaju poteškoće sa karijesom i zubnim živcem. Takođe, one obuhvataju i lečenje kanala korena zuba.

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija nekada su bili veoma bolno i neprijatno iskustvo. Međutim, korišćenjem usluga stručnih stomatologa, intervencija će proći bezbolno. Stomatološka ordinacija Dr Minić već dugi niz godina veoma uspešno zbrinjava ova i brojna druga oboljenja.

Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi očuvanjem zuba. Ona obuhvata praksu operativne stomatologije i endodoncije. Takođe, uključuje brojne vrste direktnih i indirektnih restauracija zuba.

Zadatak konzervativne stomatologije je rano otkrivanje karijesa, što omogućava da se uz minimalan gubitak zuba zaustavi njegov dalji razvoj. Takođe, uz pravovremeno otkrivanje, moguće je nadoknaditi izgubljeni deo zuba i očuvati njegovu funkciju.

Naša ordinacija raspolaže kompozitima vrhunskog kvaliteta, različitih boja i nijansi i izvrsnih mehaničkih i estetskih kvaliteta. Nakon sanacije, zub izgleda potpuno prirodno, što se postiže pravilnim modelovanjem kompozitne (bele) plombe.

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija

Endodontska terapija

Endodontska terapija podrazumeva lečenje kanala korena zuba. Ovakva terapija je neophodna radi uklanjanja uzročnika oboljenja. Osnovni cilj je očuvanje zuba i njegove funkcije.

Pre više decenija, lečenje kanala korena zuba je često bilo veoma bolno. S vremenom, upotreba lokalnih anestetika je znatno napredovala. Danas, naši pacijenti opisuju lečenje kanala korena kao iskustvo slično onome pri plombiranju zuba.

Stomatološka ordinacija Dr Minić je opremljena najsavremenijim digitalnim aparatima za mašinsku obradu kanala i apekslokatorom za preciznu identifikaciju vrha korena. Upotrebom ovog aparata, postiže se maksimalan terapeutski efekat.

Nakon definitivnog punjenja, sprovodi se rendgenološka provera, u cilju postizanja maksimalnih rezultata lečenja i provere efikasnosti.

Konzervativna stomatologija i endodontska terapija

Zdravlje zuba i očuvanje oralne higijene od presudne su važnosti za dobro stanje organizma.

Prevencija, dijagnoza i tretman karijesa, kao i njegovih posledica i drugih oštećenja, osnovni su cilj ove grane stomatologije.

Cilj je maksimalno očuvanje oralnog zdravlja, što manji gubitak strukture zuba, kao i kontrola.