Invisalign proteze

Postoji mnogo načina da se koriguju nepravilnosti zuba, ali korišćenje invisalign folije jeste najudobniji vid. Invisalign tretman sastoji se od primene niza gotovo nevidljivih folija koje pacijent menja na svake dve ili tri nedelje.

Folije se proizvode individualno, odnosno, za svakog pacijenta pojedinačno. Menjanjem folija, zubi će se pomerati (0,25 milimetara po foliji), sve do njihovog konačnog položaja koji propisuje ortodont.

Prednosti

Invisalign folija

Gotovo neprimetne

Invisalign/Clear alajneri jedva da se vide dok ih nosite! Prijatelji, članovi porodice i saradnici možda nikada neće ni znati da nosite alajnere, osim ako im, ne kažete!

Udobne za nošenje

Alajneri su napravljeni od specijalne plastike koja ima glatke, zaobljene ivice tako da neće iritirati vaša usta i desni.

Prilagođene samo za vas

Vaši providni alajneri su prilagođeni da savršeno pristaju vašim ustima. Koristimo naprednu 3D tehnologiju kompjuterskog snimanja da bismo napravili tačan otisak vaših usta i zuba.

Nisu fiksne

Možete ukloniti svoju invisalign protezu tokom jela, pića, pranja zuba, čišćenja koncem i u posebnim prilikama.

Efikasne

Počećete da primećujete značajnu razliku čak i pre nego što se tretman završi! Većina tretmana se završi u roku od jedne godine, međutim, dužina nošenja alajnera može varirati od pacijenta do pacijenta.

Invisalign proteza u

U četiri koraka

Inicijalni pregled i konsultacije sa pacijentom

Ako ste zainteresovani za Invisalign, prvo moramo da utvrdimo da li je to pravi izbor za vas. Invisalign je svestran sistem lečenja, ali ne može da reši sve ortodontske probleme.

Proces izrade alajnera

Kada odlučite da počnete sa Invisalign tretmanom, pravimo rendgenske snimke, fotografije i otiske vaših zuba, koji se šalju kompaniji Invisalign zajedno sa našim uputstvima o tome kako želimo da se zubi pomeraju. Invisalign tehničari unose informacije u računar da bi generisali 3D prikaz vaših zuba i kompjuterski model kako će se oni pomeriti na željene pozicije. Biće potrebno oko mesec dana da alajneri stignu u našu ordinaciju.

Nošenje alajnera

Alajneri se nose određenim redosledom najčešće po tri nedelje. Kako vaš tretman bude napredovao, svaki novi alajner će poslužiti da vaše zube dovede u pravilniji položaj. Alajneri bi trebalo da se nose konstantno (0-24h), a možete da ih skinete da biste jeli ili prali zube, ili u posebnim prilikama. Na taj način ispravljenje zuba će napredovati prema planu.

Skidanje proteze i nošenje ritejnera

Nakon završene ortodontske terapije sledi faza retencije koja je jednako važna kao i nošenje aparata (proteze). Ritejner za zube se kreira na osnovu otiska zuba pacijenta i izrađen je od tvrde transparentne plastike, tako da se gotovo i ne vidi, a njegova uloga je da zadrži zube u ispravljenom položaju.

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!

Pitanja i odgovori

Koliko traje tretman Invisalign protezama?

Tretman traje najkraće 6 meseci, a dužina zavisi od slučaja do slučaja. Dobra stvar je što se rezultati vide za nekoliko nedelja nošenja Invisalign proteza.

Invisalign proteze su praktično providne i skoro da se ne primećuju. Takođe, lako se skidaju, tako ne menjate rutinu kod pranja zube i ishrane.

Invisalign prozirni alajneri se mogu skidati, tako da uopšte nema ograničenja u ishrani. Sa tradicionalnim protezama postoji duga lista namirnica u kojima nažalost ne možete da uživate jer mogu oštetiti ili se zaglaviti u vašim protezama.