Protetika cena

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja pre svega omogućava nadoknadu zuba koji nedostaju, ali razvoj zubne protetika u poslednjim decenijama je omogućio i estetske zahvate upotrebom i ugradnjom keramičkih faseta i inleja/onleja.

 • Metalo-keramičke krunice 150€

  U osnovi metalo-keramičkih krunica i mostova se nalazi legura kobalta, hroma i molibdena preko koje se postavlja sloj keramike.

 • CAD CAM CEREC kruna 250-300€

  Krunice napravljene u najsavremenijoj tehnici korišćenjem 3D skenera, softvera za modelovanje nedostajućih zuba i glodalice, što omogućava dobijanje krunica u toku samo jedne posete ordinaciji.

 • Cirkonijum krune 250 EUR

  Cirkonijum je najsnažniji keramički materijal koji se koristi u stomatologiji. Cirkonijumska krunica se u potpunosti izrađuje od cirkonijuma i preko nje se ne nanosi sloj keramike.

 • Privremene krune 30 EUR

  Privremene krunice se nose dok se metalokeramičke ili cirkonijumske krunice izrađuju, i služe kao njihova privremena zamena.

 • Porcelanski viniri 250-300 EUR

  Viniri za zube, fasete, ljuskice, ljuspice su sinonimi i označavaju protetsku nadoknadu koja je izrađena od tankog sloja materijala koji prekriva prednju površinu zuba sa ciljem da se promeni oblik, veličina, boja i transparentnost zuba.

 • Porcelanski inlay/onlay 150-200 EUR

  Jedna od opcija za lečenje velikih destrukcija zuba jeste inlay, odnosno onlay. Inlay je nadoknada koja se postavlja u zub, dok se onlay postavlja na zub. Ove protetske nadoknade za zube koriste se za rekonstrukciju zuba koji je oštećen karijesom ili usled neke traume. Obično se preporučuju kada je oštećenje previše ozbiljno za plombu, ali nije dovoljno veliko za krunu. Takođe, smatraju se dobrom alternativom za krunice, naročito kod pacijenata koji žele da izbegnu invazivne tretmane

* Cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

All on Six/All on Four iz naše prakse