Iconix bravice – za savršen zubni niz

U pitanju su specijalno dizajnirane bravice koje objedinjuju najbolje od konvencionalne i moderne, estetske vrste. Izrađene su od metala, ali poseduju zlatni premaz. Zahvaljujući ovaj kombinaciji umesto hladne i neprivlačne metalne nijanse, ove bravice krasi sofisticirana šampanj nijansa. Time je obezbeđena besprekorna estetika tokom nošenja.

Iconix bravice podariće vam savršeni zubni niz.

Lepi i zdravi zubi najlepši su ukras na licu. Kao posebno sredstvo komunikacije oni oslikavaju naše životne navike. Koliku moć ima blistava belina osmeha najbolje govori podatak da pri upoznavanju mnogi prvo primete ovaj deo čovekovog lica, te su spremni da formiraju celokupno mišljenje o nepoznatoj osobi samo na osnovu zuba. Imajući ovo u vidu ne čudi što su pravilni, beli zubi postali imperativ u modernom dobu.

Nažalost, mali je broj onih koji se mogu pohvaliti savršenim zubnim nizom. Genetika, loše oralne navike kod dece, trauma – samo su neki od uzročnika lošeg međusobnog odnosa gornjih i donjih zuba.

S obzirom da se sa nepravilnim položajem zuba suočava oko 75 odsto dece i oko 35 odsto odraslih stomatološka ordinacija Dr Minić vam otkriva zašto su Iconix bravice najbolje rešenje za ovaj problem.

Iconix bravice predstavljaju najsavremeniji ortodontski tretman

Nošenje fiksne proteze mnogima predstavlja problem. Razlog se krije u činjenici da se ovaj ortodontski aparat sastoji od specijalnih metalnih bravica (breketa) i lukova, koji se obično postavljaju sa prednje strane zuba. Što znači da su metalni delovi veoma vidljivi prilikom razgovora, smeha, pa i u toku jela.

Da bi se izbegao otpor pri nošenju razvijena je fiksna proteza sa estetskim bravicama. Odnosno, bravicama koje su izrađene od keramike ili safirnog stakla tako da su gotovo neprimetne na zubima. Međutim, ova vrsta bravica je znatno osetljivija u odnosu na klasične, metalne modele.

Srećom, veliki razvoj tehnike u stomatologiji poslednjih godina, pre svega u digitalnoj dijagnostici i stomatološkim materijala, omogućio je usavršavanje ortodontskih tretmana. Rezultat toga jeste nastanak Iconix bravice.

U pitanju su specijalno dizajnirane bravice koje objedinjuju najbolje od konvencionalne i moderne, estetske vrste. Izrađene su od metala, ali poseduju zlatni premaz. Zahvaljujući ovaj kombinaciji umesto hladne i neprivlačne metalne nijanse, ove bravice krasi sofisticirana šampanj nijansa. Time je obezbeđena besprekorna estetika tokom nošenja.

Koje su prednosti upotrebe Iconix bravice?

Kako su Iconix bravice, zapravo metalne, zadržana je funkcionalnost ispravljanja, tj. omogućeno je postizanje savršenog zubnog niza u odnosu na fizionomiju lica. Pri čemu ne postoji opasnost od pucanja. Takođe, postavljenje i oralna higijena se ne razlikuje u odnosu na standardni ortodontski aparat.

Ipak, u pogledu dizajna postoje izvesne razlike. Naime, Iconix bravice imaju jedinstveni „dijagonalni dizajn“ sa širokim krilima ispred frontalnog slota. Ovakva konstrukcija pruža ne samo optimalno pomeranje zuba uz minimiziranje savijanja žice prilikom ispravljanja, već i veću predvidljivost kretanja zuba. Samim tim i bolje planiranje toka tretmana.

Baza bravice poseduje duplo ojačanje, te je obezbeđena veća preciznost pri postavljanju, pouzdanije lepljenje, bolje prianjanje površini zuba, kao i lakše skidanje nakon tretmana.

Za razliku od klasičnih metalni modela, Iconix bravice su manjih dimenzija, te je eliminisano nakupljanje naslaga na njima, koje mogu da dovedu do upalnih procesa. Ujedno, obezbeđen je dodatni komfor pri nošenju.

Izuzetnu funkcionalnost prati neverovatna estetika. Elegantna šampanj nijansa pruža transparentni efekat u odnosu na caklinu zuba. Dok glatka završna obrada garantuje postojanost boje, te ne morate brinuti da li će se ona oljuštiti tokom nošenja proteze.

Podarite svom licu osmeh kakav ste oduvek želeli, zakažite pregled u Stomatološkoj ordinaciji Dr Minić. Tim stomatologa specijalista pronaći će najbolje rešenje za vaše zube, uz primenu najsavremenijih metoda, kao što su Iconix bravice, viniri, Invisalign folije za ispravljanje zuba.

Najnovije sa bloga

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!