straumann-implanti

Zubni implanti – Kako izabrati brend (proizvođača)?

U proteklih 20-ak godina, kompanije koje proizvode zubne implantate su napravile veliki napredak koji je omogućio da implantati postanu cenovno dostupni širem krugu pacijenata.

Izum zubnih implantata je doneo revoluciju u stomatologiju. Kako su znanja u implantologiji i klinička istraživanja napredovali milionima pacijenata je pružena prilika da nadomeste zube ovom veoma efikasnom, skoro bezbolnom i potpuno nedestruktivnom metodom.

U proteklih 20-ak godina, kompanije koje proizvode zubne implantate su napravile veliki napredak koji je omogućio da implantati postanu cenovno dostupni širem krugu pacijenata. Implantologija se razvijala od zamena pojedinačnih zuba, do rešenje za potpuni bezubost metodama All on Six i All on Four, kojima se nadograđuje pun zubni luk, a osećaj je kao da imate prirodne zube. Pacijenti više nisu primorani da se zadovoljavaju konvencionalnim protezama koje su neprijatne za nošenje i održavanje higijene.

all-on-6-rešenje-za-potpunu-bezubost

Ustaljena je praksa da stomatološke klinike i ordinacije širom sveta koriste u svojoj praksi nekoliko brendova za koje smatraju da su najpogodniji za većinu njihovih pacijenata. Pacijent treba da izabere brend među opcijama koje predlaže određeni stomatolog ili klinika u zavisnosti od afiniteta ili cenovnog ranga.

Pre nego što analiziramo najpoznatije brendove koji proizvode implante prikazaćemo vam koje su dobre strane, odnosno prednosti rekonstrukcije zuba implantima u odnosu na druge opcije (mostove i zubne proteze).

Prednosti zubnih implantata

  • Zubni implantati su jaki i izdržljivi. Dizajnirani su da traju ceo život uz odgovarajuću negu
  • Zubni implantati izgledaju i daju pacijentima osećaj kao da imaju prirodne zube. Oni funkcionišu kao i vaši originalni zubi, tako da možete normalno da jedete i pijete i održavate oralnu higijenu
  • Zubni implantati pomažu očuvanju strukture lica. Kada izgubite zube, vaša vilična kost počinje da propada. Zubni implantati pomažu u stimulaciji rasta kostiju i sprečavaju gubitak kostiju u vilicama
  • Zubni implantati mogu poboljšati vaše opšte oralno zdravlje. Za razliku od proteza, koje zadržavaju hranu i bakterije, zubni implantati vam omogućavaju da normalno perete zube i koristite konac kako bi vaša usta bila zdrava

Najpoznatiji brendovi koji proizvode implante

Trenutno na globalnom tržišti postoji oko 200 proizvođača zubnih implanata. Neke kompanije se veoma uspešno bave izradom implanata i prateće opreme i duže od 50 godina.

U većini analiza kao vodeći svetski brendovi po kvalitetu i tehnologiji se izdvajaju Straumann i Nobel Biocare.

strauman-implanti

Straumann

Osnovan 1954. Sedište Bazel, Švajcarska

www.straumann.com/en/dental-professionals.html

Straumann je 1974. godine predstavio prvi svetski jednostepeni implant od titanijuma. Od tada je Straumann kao brend zubnih implantata i prateće opreme poznat po korišćenju materijala vrhunskog kvaliteta, što obezbeđuje pouzdanost i sigurnost i hirurgu i pacijentu.

Straumann je poznat po svom temeljnom kliničkom testiranju proizvoda i po sprovođenju opsežnog i konstantnog  istraživanja. Kompanija sarađuje sa mnogim poznatim istraživačkim institutima, univerzitetima i klinikama.

Danas je Straumann razvio široku liniju proizvoda za regeneraciju tkiva koji se koriste tokom hirurških zahvata kako bi se sprečio gubitak zuba i kostiju. Pored izrade zubnih implantata, Straumann takođe dizajnira i proizvodi sopstveni brend preciznih instrumenata i komponenti za upotrebu sa svojim implantacionim sistemima.

Nobel BioCare

Osnovan 1981. u Gothenburg-u u Švedskoj. Sedište Cirih, Švajcarska

www.nobelbiocare.com

Kompanija se fokusira na proizvodnju zubnih implantata i proizvoda koji se odnose na njihovo postavljanje, kao što su abutmenti i restaurativni implanti, uključujući krunice i mostove.

Njihova filozofija je izgrađena na preko 70 godina istraživanja i kontinuiranih inovacija, a sve potiče od istraživanja Branemarka i njegovog revolucionarnog otkrića osteointegracije ranih 1950-ih.

Brend dentalnih implantata Nobel BioCare podržava svoje klijente kroz obrazovanje i profesionalni razvoj, nudeći obuku vrhunske klase, podršku u praksi i informativne materijale za pacijente. Nedavno je Nobel BioCare proširio svoje napore na vođene hirurške sisteme kako bi pomogao stomatolozima da poboljšaju hirurške rezultate.

Bredent

Made in Germany

www.bredent-implants.com

Od 1974, Bredent je zauzeo jasnu poziciju na tržištu opreme za stomatologiju. Bredent proizvodi efikasno pomažu zubnim tehničarima sa visokokvalitetnim, estetskim i parodontološkim higijenskim protezama. Bredent je uvek bio posvećen optimizaciji proizvoda i radnih procesa uvek imajući na umu dobrobit pacijenata.

Danas, 50 godina kasnije, postoji Bredent Grupa koju čine tri kompanije: Bredent, Dental Concept Sistems (DCS) i Bredent Medical. Prednost za Bredent klijente leži u koordinisanim i dobro osmišljenim, sinergijskim rešenjima od zubnih tehničara (Bredent), do visokotehnološke industrije mašinstva (DCS) i medicinske tehnologije vodeće u ovoj oblasti – uključujući najsavremeniju profilaksu i najsavremenije implante i protetiku (Bredent Medical).

Straumann i Bredent top brendovi koji se koriste u Stomatološkoj ordinaciji dr Minić

U Stomatološkoj ordinaciji dr Minić smo se odlučili za Straumann kao vrhunski brend i kao povoljniju alternativu, takođe veoma kvalitetni Bredent. Pogledajte cene implanata.

Svetski proizvođač broj 1, Straumann, je začetnik mnogih tehnologija i tehnika u implantologiji. Ovaj brend implantata, koji naši implantolozi preporučuju i koriste, daje najbolje rezultate. Korišćenje Straumann zubnih implantata garantuje pouzdanost uređaja i obezbeđuje njegovu trajnost. Drugi razlog zašto je ova marka implantata toliko popularna među implantolozima je predvidljivost rezultata i lakoća sa kojom se implantat može postaviti i održavati.

Vrhunski brend nije sve, veština, znanje i iskustvo implantologa su jednako važni

Dr Dušan Minić
Specijalista  oralne hirurgije 2011.

Dr Dušan Minić je 2011. godine specijalizirao oralnu hirurgiju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Poslednjih desetak godina uspešno se bavi hirurškom ugradnjom implanata i izvodi kompleksne procedura All on 6 i All on Four koje se zasnivaju na ugradnji većeg broja implanata po vilici od (4-6), na koje se fiksira kompletni zubni luk, koji izgleda i pacijentima daje osećaj da je potpuno prirodan. 

Pogledajte primere iz naše stomatološke ordinacije

Najnovije sa bloga

Zakažite besplatan pregled ili on-line konsultacije!